PPIK PEKAN PENDANG


Pada 17/03/2009 pihak Warisan Global Sdn Bhd (WGSB) yang diwakili oleh En Fauzul Amir Musa, Wan Emy Fariza Wan Mehat dan Annisa Abas telah mengadakan lawatan ke PPIK Pekan Pendang.Lawatan ke PPIK ini bertujuan merapatkan hubungan mentor dengan Penyelia PPIK selain berkongsi permasalahan dan berkongsi pengalaman mengenai kejayaan setiap PPIK kawasan lain. Melalui cara ini, penyelia PPIK boleh mengetahui sasaran indeks Pengukur Prestasi atau Kit Performance Indeks (KPI).Lawatan ini merupakan kali pertama di negeri ini dan mereka merupakan mentor PPIK bagi negeri kedah dan Perlis dan turut dihadiri oleh penyelia PPIK seluruh Kedah dan Perlis.
Majlis ini dimulakan dengan ucapan dari En Anwar Yusoff yang merupakan State Controller dari Perlis dan Kedah. Selepas itu, ucapan dari wakil WG iaitu en Fauzul Amir.Turut diadakan persembahan slaid daripada penyelia PPIK Daerah Pendang berkenaan dengan aktiviti, misi, visi serta objektif PPIK daerah Pendang bagi dikongsi bersama.
Fauzul Amir juga memberitahu, lawatan tersebut juga membantu pembangunan kapasiti penyelia dalam menyediakan rangka kerja seperti penglibatan komuniti dan maklumat lain yang diperlukan.
Majlis ini juga turut dihadiri usahawan dari PPIK Paya Kerchut iaitu En Azhar. Beliau merupakan penternak ikan keli dan lintah. Kami telah pergi melawat tapak projek tersebut di Paya Kerchut.Projek keusahawanan bersama komuniti ini bertujuan untuk merapatkan lagi PPIK dengan komuniti dalam usaha mempromosikan lagi peranan PPIK kepada Masyarakat.

Majlis ini turut diserikan lagi dengan majlis penyampaian hadiah sempena program cuti sekolah yang dianjurkan oleh PPIK Pekan Pendang dan PPIK Hujung Bandar. Kami mengadakan pertandingan Teka silang kata.

.